Acarsan'da ara ...
Gıda

26.000 m² arsa alanı, 17.102 m² makama fabrika alanı, 16.968 m² un-irmik fabrika alanı, 2.251 m² idari bina alanı ve 30,000 tonluk 6 adet çelik buğday silosuyla Türkiye'nin en büyük ve modem üretim tesislerinden birine sahip olan Acarsan Makama Un Gıda inşaat Sanayi ve Ticaret AŞ: 2003 yılında aylık 18.000 ton un üretim kapasitesi ile faaliyete başlamış; mevcut kapasiteye ek olarak 2014 yılında aylık 12.000 ton makama, 21.000 ton irmik ve 2016 yılında ise 4.500 ton noodle olmak üzere toplam 55.500 ton/ay kapasiteye ulaşmıştır.
Banetti markası çatısı altındaki makarnalar. Anadolu'nun dünya mutfaklarına armağanı olan % 100 durum buğdayından elde edilen irmikten üretilmektedir. Üretimin her aşaması, en yüksek hijyen standartlarında gerçekleşmekte ve kontrol altında tutulmaktadır. Tümüyle bilgisayar kontrolündeki entegre tesis, Üretim öncesinden paketleme sonrasına kadar uzanan tüm süreçlerde kalite kontrol standartlarını en titiz şekilde takip etmekte ve laboratuvar testleriyle bunu kanıtlamaktadır.
Üretim kapasitesi, yüksek satış ve ihracat potansiyeli ile İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi istatistiklerinde derecelere girerek sayılı firmalar arasında yerini alan Acarsan Holding. Gıda sektöründe yurt içinde ve yurt dışında rekabet gücünü her geçen gün artırmakta ve ticari itibarını üst düzeyde sürdürmeye devam etmektedir.
Banetti, ISO 9001: 2015, DIN EN ISO 22000: 2005, ISO 14001:2015, ISO 45001: 2018, HELAL, KOSHER, TSE ve BRC gibi kalitesini garanti altına alan sertifikalara sahiptir.
AR-GE birimi, tüketicinin isteklerine odaklanarak ürün çeşitliliğini ve ürün kalitesini artırmak ve piyasa ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürmektedir.
Sürekli gelişme ve iyileşmeyi kendine prensip edinen Acarsan, çalışanlarının kendi bölümleriyle ilgili gerekli eğitimleri almalarını ve belirli periyotlarla gıda güvenliği, iş güvenliği vb. eğitimlerle bilinçlenmelerini sağlamaktadır.
Makarna
Bugün kendi alanında Türkiye'nin en modem tesislerinden birine sahip olan Acarsan Makama Un Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2013 yılında makama üretim sektörüne yatırım yapma kararı alarak, yüksek İtalyan teknolojisine sahip; 12.000 ton aylık makama üretim kapasiteli fabrikasını, Türkiye ekonomisine kazandırmıştır.
Acarsan Makama Un Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ürünleri, ileri teknoloji ve modem bilimsel metotlarla, %100 durum buğdayı irmiği kullanılarak, tamamen bilgisayar kontrollü entegre üretim tesislerinde, el değmeden üretilmektedir. Üretim öncesi ve sırasında, paketleme öncesi ve sonrasında son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda sürekli kalite kontrol testleri yapılmaktadır.
Buğday Unu
Aylık 9.000 ton buğday unu üretim kapasitesine sahip olan fabrikada, ileri üretim teknolojisi sayesinde oluşturulan kalite standardı, marka gücünün temelini oluşturmaktadır.
Kaliteli buğdaylardan, buğday unu tebliğine uygun şekilde hazırlanan ekmeklik, pidelik-lavaşlık, baklavalık, tandırlık ve diğer özel amaçlı unlarla iç ve diş pazarlar için 1 kg, 2 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg ve 50 kg olarak üretim gerçekleştirilmektedir.
Acarsan Un, kalite kontrol laboratuvarında buğday ve un ile ilgili tüm analizleri yaparak TSE standart ve yönetmeliklerine uygun üretim yapmaya özen göstermektedir.
Acarsan, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda mutlak müşteri memnuniyeti ilkesiyle devamlı tercih edilen marka olmak için çalışmalarını geliştirerek sürdürmektedir.
İrmik
Acarsan İrmik; aylık 21.000 ton buğday kırma kapasitesi ile makama üretimi için gerekli ham madde ihtiyacını karşılamakta ve yurt dışına da irmik ihraç etmektedir. Aynı zamanda TSE standartlarına uygun, orta boy irmik üretimi yapılarak, Banetti markası ile 500 g ve 1 kg'lik uzun ömürlü vakumlu ambalajlarda satışa sunulmaktadır. 25 ve 50 kg'lik ambalajlarda Türkiye ve dünya piyasalarında yerini almaktadır.
İrmik paketlerinde yaşanan çeşitli ambalaj problemlerine çözüm olarak, Banetti İrmik'te vakumlu ambalaj tercih edilmektedir. Üretim esnasında paketin içerisinde bulunan hava alınarak ürün vakumlanmakta ve tekrar hava almayacak şekilde kapatılmaktadır. Bu sayede dışarıdan gelebilecek mikrobiyal etkilere karşı önlem alınmakta ve Anadolu'nun en kaliteli durum buğdayından üretilen Banetti İrmik, tazeliğini uzun süre korumaktadır.
Tamamen bilgisayar kontrollü entegre üretim tesislerinde %100 durum buğdayından elde edilen irmik, kalite kontrol laboratuvarında uzman ekipler tarafından denetlenmektedir.
Noodle
Noodle, bir Çin yemeğidir. Bizim kültürümüzdeki erişte, makama gibi yiyeceklerle benzerlik göstermektedir. Bununla birlikte makama gibi irmikten değil undan üretilmektedir. Boyutu, hazırlanışı ve yeme biçimi makama ve erişteden farklıdır. Görünüm olarak Türkiye'deki spagetti makarnalara benzer; ancak onlardan çok daha ince ve kısadır.
Aylık 2.600 ton (40 milyon adet) üretim kapasitesine sahip olan Banetti Noodle, bardak ve poşet ambalaj seçeneğiyle üretilmektedir.
Özellikle kısa sürede hazırlanması ve değişik sos seçenekleriyle servis edilebilmesi sebebiyle tercih edilen Noodle, farklı satış kanallarından tüketiciyle buluşturulmaktadır.
Noodle'ın birçok çeşidi, özel sosları ve farklı tarifleri mevcuttur. Banetti Noodle da farklı çeşitlerle pazardaki yerini almıştır.
Bu noodle çeşitleri;
1- Tavuk Çeşnili Noodle
2- Köri Çeşnili Noodle
3- Sebze Çeşnili Noodle
4- Domates Çeşnili Noodle
Adres: 3. Organize Sanayi Bölgesi Kamil Şerbetçi Blv. No: 44 Şehitkamil / Gaziantep / Türkiye